Нери Терзиева

Нери Терзиева е завършила факултета по журналистика на Софийския университет "Св. Климент Охридски", специалност Телевизионна журналистика.

Професионален опит

От 1975 до 1989 година работи в Пловдивския телевизионен център като репортер, редактор, водещ, а от 1990 до 1993 година е продуцент на новините, водещ на "По света и у нас" в Екип 2, програмен директор в Българската национална телевизия. Изгражда нова концепция за новините - сменя лексиката и пуска откритите телефони. Aвтор и репортер на първото икономическо предаване по БНТ - "За един милиард". Основател и директор на Ефир 2. Учредител и президент на "Медия консултинг" – компанията, спечелила първия парламентарен конкурс за частна телевизия в България с проекта "Темпо тв".

В периода 1996-2002 г. заема длъжността прессекретар на президента Петър Стоянов. От 2002г. е директор на дирекция "Публични комуникации" в "Овергаз".

Чете лекции по Медиазнание и PR в Пловдивския университет, а в Софийския университет – Новинарство в катедра Европеистика на Философския факултет. По нейна идея и сценарий е заснет филма "Откраднати очи", който осмисля събития от така наречения "възродителен процес" в България.

Programmes About OSI News Priorities Experts Publications Links Mission Founder Trustees Staff Annual Report Financing Contract Us