Програми
Дискусия "Гражданска конфискация на престъпно имущество"

23.11.2010

Институт "Отворено общество" – София и Центърът за либерални стратегии организират публична дискусия на тема "Гражданска конфискация на престъпно имущество". На нея ще бъдат представени резултатите от сравнително-правно изследване на законодателството на Франция, Германия, Ирландия, Италия, Южна Африка, Швейцария, Англия и САЩ. Освен това представители на три неправителствени организации ще коментират текущите предложения за промени в "Закона Кушлев".

Тук можете да намерите пълния текст на изследването "Какво (не) знаем за отнаменето на имущество, придобито от престъпна дейност".

Участие в дискусията, която ще се състои на 24 ноември, сряда, от 10ч в Центъра за култура и дебат "Червената къща", ще вземат Иванка Иванова, директор на Правна програма в Институт "Отворено общество", Звезда Ванкова и Велислава Делчева от Правна програма на Института, Йонко Грозев и Георги Ганев от Центъра за либерални стратегии и Рада Смедовска от Фондация РискМонитор.

Programmes About OSI News Priorities Experts Publications Links Mission Founder Trustees Staff Annual Report Financing Contract Us